TRANSLATE PAGE IN OUR LANGUAGE THAT YOU WANT
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                   ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, 30-03-2011.    
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                             
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                    
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ 

ΨΗΦΙΣΜΑ.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου εκφράζει για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του, στους αγωνιζόμενους δημότες και κατοίκους της Κερατέας, που μάχονται για την αποτροπή κατασκευής του ΧΥΤΑ στην περιοχή ¨Οβριόκαστρο¨ Κερατέας, του νέου Δήμου Λαυρεωτικής και μάλιστα αφού  προτείνονται εύλογα, άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Θεωρούμε ότι ο αγώνας τους είναι δίκαιος, βασίζεται σε ισχυρά ιστορικά, πολιτιστικά, νομικά και πολιτικά επιχειρήματα και ταυτόχρονα υποστηρίζεται από μια θεμελιωμένη αντιπρόταση, για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Κατόπιν αυτών, καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ απ’ την επίμαχη περιοχή και ταυτόχρονα να ανοίξουν οι δρόμοι και να μην εκτελούνται εργασίες, ώστε να  ανοίξει έναν ειλικρινή διάλογο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να εξευρεθεί μια κοινά  αποδεκτή λύση, χωρίς βία, καταναγκασμούς και την δημιουργία παράλογων συνθηκών εμφυλίου πολέμου, με απρόβλεπτη τελική κατάληξη.

Ο τεκμηριωμένος πολιτικός και επιστημονικός διάλογος, πιστεύουμε ότι μπορεί να δώσει την επιζητούμενη ορθή λύση, έστω και την ύστατη στιγμή!

Για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαρκοπούλου

ο Δήμαρχος

Σωτήρης Ι. Μεθενίτης