TRANSLATE PAGE IN OUR LANGUAGE THAT YOU WANT
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ομόφωνη απόφαση συμπαράστασης του Δ.Σ. Μαρκοπούλου στο πλευρό της Κερατέας


Με δάκρυα συγκίνησης ο Βασίλης Θηβαίος, αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, ευχαρίστησε το δήμαρχο, κ. Μεθενίτη, καθώς και ολόκληρο το Δ.Σ. για την αμέριστη ευαισθησία τους επί του θέματος


Την Τετάρτη 30 Μαρτίου και ώρα 13:00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο δήμο Μαρκοπούλου με αποκλειστικό θέμα την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στην Κερατέα λόγω των αδιέξοδων λύσεων που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση. Παρών ήταν και... ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, κ. Βασίλης Θηβαίος, το πρόσωπο του οποίου μαρτυρούσε την κούραση και την ταλαιπωρία των τελευταίων ημερών. 

Ο ίδιος ενημέρωσε το Δ.Σ. για τις τελευταίες εξελίξεις στη Λαυρεωτική, χαρακτηρίζοντας τραγική την κατάσταση, αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κάθε εργαζόμενος που θέλει να πάει στο χωράφι του για να εργαστεί, είναι αναγκασμένος να δίνει κάθε φορά αναφορά στα ΜΑΤ. Κάθε βράδυ πλέον πραγματοποιούνται συγκρούσεις. Λόγο έκανε για την πραγματικά μεγάλη ανταπόκριση των ηρωικών νεαρών, χάρη στον ενθουσιασμό των οποίων παραμένει ζωντανός ο αγώνας. Παραλλήλισε μάλιστα την σημερινή κατάσταση με εικόνες του παρελθόντος παρμένες από τα χρόνια της κατοχής. «Οι τότε κατακτητές σεβάστηκαν τουλάχιστον την πόλη της Κερατέας, σε αντίθεση με τους σύγχρονους «κατακτητές», οι οποίοι δε σεβάστηκαν ούτε την Κερατέα, ούτε τους κατοίκους», υποστήριξε.

Ενημέρωσε επίσης το Δ.Σ. πως προ 15 ημερών είχαν μία συνομιλία με τον κ. Λιακόπουλο, ο οποίος έδειξε να διακατέχεται από ένα πνεύμα συνεργασίας προκειμένου να βρεθεί λύση. Τους παρέτρεψε μάλιστα να στείλουν γραπτώς μια αίτηση όπου θα καταθέτουν ως δήμος Λαυρεωτικής τη δική τους πρόταση υποδεικνύοντας ταυτόχρονα και το χώρο τοποθέτησης των απορριμμάτων. Στην εν λόγω πρόταση, η Λαυρεωτική επέμεινε στη λύση που υποστηρίζει από το 1997 μέσω του Αναπτυξιακού Συνδέσμου. Συγκεκριμένα, πρότεινε η συλλογή και επεξεργασία των απορριμμάτων της να γίνεται από τον ίδιο το δήμο Λαυρεωτικής σε χώρο 40 στρεμμάτων μέσα στο ΒΙΟΠΑ. Η απάντηση δόθηκε όπως φαίνεται διά στόματος κ. Ραγκούση, ο οποίος προ λίγων ημερών δήλωσε ανένδοτος, ότι το έργο θα γίνει πάσει θυσία. 

Ο κ. Θηβαίος συνέχισε, αναφέροντας πως ύστερα από τα έντονα επεισόδια των τελευταίων ημερών, η κατάσταση έχει ηρεμήσει. Κατήγγειλε πως παρά την μεγάλη δημοσιότητα που έχει δοθεί στο συγκεκριμένο θέμα ακόμα και από τα κεντρικά Μ.Μ.Ε., δεν υπάρχει καμία απάντηση από την Κυβέρνηση. Προκειμένου λοιπόν να παραμείνουν πιστοί στις δεσμεύσεις τους και να μην επιτρέψουν ούτε ένα κιλό σκουπίδια στην Κερατέα, ζήτησε την συμπαράσταση του δήμου Μαρκοπούλου. Εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε ολόθερμα το δήμο Μαρκοπούλου για την πρωτοβουλία διοργάνωσης έκτακτου Δ.Σ. λόγω των γεγονότων της Κερατέας.

Μία μικρή τοποθέτηση έκανε η μείζων αντιπολίτευση με τον κ. Πολίτη να τονίζει ότι πρέπει να δοθεί λύση χωρίς τη χρήση βίας, καθώς το πρόβλημα των σκουπιδιών είναι υπαρκτό και γνωστό σε όλους.

Ο κ. Αδάμος από την ελάσσονα αντιπολίτευση έκανε λόγο για οικονομικό, αλλά και για πολιτικοπολιτισμικό πρόβλημα, καθώς οι νέοι εξοικειώνονται με τη χρήση βίας. Την άποψή του κατέθεσε και εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε όριο βίας και αυθαιρεσίας. Αφού έγιναν και άλλες παρεμβάσεις από τα μέλη του Δ.Σ., ακολούθησε ψήφισμα, το οποίο υποστηρίχθηκε ομόφωνα από όλους, και  δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και ευαισθησία του δήμου Μαρκοπούλου στην Κερατέα. Ακολουθεί αναλυτικά το ψήφισμα:

Ο Δήμος Μαρκοπούλου εκφράζει για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του, στους αγωνιζόμενους δημότες και κατοίκους της Κερατέας
Ο Δήμος Μαρκοπούλου εκφράζει για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του, στους αγωνιζόμενους δημότες και κατοίκους της Κερατέας
 
Ψήφισμα

Ο Δήμος Μαρκοπούλου εκφράζει για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του, στους αγωνιζόμενους δημότες και κατοίκους της Κερατέας, που μάχονται για την αποτροπή κατασκευής του ΧΥΤΑ στην περιοχή ¨Οβριόκαστρο¨ Κερατέας, του νέου Δήμου Λαυρεωτικής και μάλιστα αφού  προτείνονται εύλογα, άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Θεωρούμε ότι ο αγώνας τους είναι δίκαιος, βασίζεται σε ισχυρά ιστορικά, πολιτιστικά, νομικά και πολιτικά επιχειρήματα και ταυτόχρονα υποστηρίζεται από μια θεμελιωμένη αντιπρόταση, για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Κατόπιν αυτών, καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ απ’ την επίμαχη περιοχή και ταυτόχρονα να ανοίξουν οι δρόμοι και να μην εκτελούνται εργασίες, ώστε να  ανοίξει έναν ειλικρινή διάλογο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να εξευρεθεί μια κοινά  αποδεκτή λύση, χωρίς βία, καταναγκασμούς και την δημιουργία παράλογων συνθηκών εμφυλίου πολέμου, με απρόβλεπτη τελική κατάληξη.

Ο τεκμηριωμένος πολιτικός και επιστημονικός διάλογος, πιστεύουμε ότι μπορεί να δώσει την επιζητούμενη ορθή λύση, έστω και την ύστατη στιγμή!

Παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, κ. Βασίλης Θηβαίος, το πρόσωπο του οποίου μαρτυρούσε την κούραση και την ταλαιπωρία των τελευταίων ημερών
Παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, κ. Βασίλης Θηβαίος, το πρόσωπο του οποίου μαρτυρούσε την κούραση και την ταλαιπωρία των τελευταίων ημερών
Το ψήφισμα αναφέρει ότι ο τεκμηριωμένος πολιτικός και επιστημονικός διάλογος, πιστεύουμε ότι μπορεί να δώσει την επιζητούμενη ορθή λύση, έστω και την ύστατη στιγμή!
Το ψήφισμα αναφέρει ότι ο τεκμηριωμένος πολιτικός και επιστημονικός διάλογος, πιστεύουμε ότι μπορεί να δώσει την επιζητούμενη ορθή λύση, έστω και την ύστατη στιγμή!