TRANSLATE PAGE IN OUR LANGUAGE THAT YOU WANT
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Μεγάλο το κόστος επιχείρησης της αστυνομίας στην Κερατέα...


Όπως προαναφέρθηκε, η αστυνομία διαθέτει περίπου 300 αστυνομικούς στο 24ωρο, που αντιστοιχεί στη δύναμη τριών κεντρικών τμημάτων της Αθήνας.

Πάνω από την οργανική δύναμη τριών μεσαίας στελέχωσης αστυνομικών τμημάτων της Αθήνας διαθέτει σε καθημερινή βάση η αστυνομία στην Κερατέα, ενώ στη διάρκειας 110 ημερών παρουσίας της στην... περιοχή, "ξοδεύτηκαν" κάτι περισσότερο από 2.000.000 ευρώ. 

Μόνο για καύσιμα και αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις εμπρηστικές ή από τις καταδρομικές επιθέσεις των οργανωμένων -κατά τους αρμόδιους αξιωματούχους- σε λόχους και διμοιρίες "κομάντο", όπως επίσης από την καταστροφή αστυνομικού εξοπλισμού από τις μάχες σώμα με σώμα με τους κατοίκους που αντιστέκονται στην προοπτική δημιουργίας χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων, ξεπερνά τις 500.000 ευρώ. 

Οι ... "λογιστές" της ΕΛΑΣ που καταγράφουν σε καθημερινή βάση τα έξοδα για τις ειδικού χαρακτήρα αστυνομικές αποστολές στην Κερατέα, αναλύουν σε ταξινομημένες στήλες τις λειτουργικές δαπάνες, καταχωρίζοντας μεταξύ άλλων τις ζημιές από τους εμπρησμούς των περιπολικών, της καντίνας από την οποία γίνονταν η τροφοδοσία πρόχειρου φαγητού των δυνάμεων που διημερεύουν και διανυκτερεύουν, ενώ σε άλλη καταχωρούν τα κόστη από κατεστραμμένες ασπίδες και κράνη, όπως επίσης από τις υφαρπαγές ασυρμάτων και άλλων εξαρτημάτων του "απαλλοτριωμένου" ατομικού εξοπλισμού. 

Το υπόλοιπο χρηματικό ποσό που δαπανήθηκε στις 110 ημέρες του κλεφτοπόλεμου και της πολιορκίας για να συμπληρωθούν τα 2.000.000 ευρώ, αναλογεί στις εργατοώρες των απασχολίσιμων εκεί καθημερινά αστυνομικών. 

Όπως προαναφέρθηκε, η αστυνομία διαθέτει περίπου 300 αστυνομικούς στο 24ωρο, που αντιστοιχεί στη δύναμη τριών κεντρικών τμημάτων της Αθήνας. Με μέσο όρο ημερήσιας αποζημίωσης τα 50 ευρώ για τον καθένα, προκύπτει ο ιλιγγιώδης υπολογισμός του 1.650.000 ευρώ.