TRANSLATE PAGE IN OUR LANGUAGE THAT YOU WANT
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΝ «ΛΑΓΟ» ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;


ΧΥΤΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ: ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΠΟΝΟΦΛΟΥΔΑ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΗ

Γράφει η Πόπη Σουφλή
«Κάποιοι» εν γνώσει τους ότι παραπληροφορούν, παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης και γίνονται οι «λαγοί της».

Δεν μπορούμε να δώσουμε άλλη εξήγηση για το δελτίο τύπου που απέστειλε στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ και στον τοπικό τύπο, στις 9 Αυγούστου 2010, ο συνδυασμός του πρώην δημάρχου Κερατέας Κωνσταντίνου Λεβαντή, όπου με διθυράμβους, αναφέρεται στην απόσυρση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την... χρηματοδότηση του έργου κατασκευής του ΧΥΤΑ Κερατέας.

Δίδει μάλιστα και την εξήγηση γι αυτή την,,, απόφαση διακοπής της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γράφοντας χαρακτηριστικά, ότι «λόγω των καθυστερήσεων η Ευρωπαϊκή Ένωση, διακόπτει οριστικά και αμετάκλητα τη χρηματοδότηση κατασκευής ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ κερατέα»!! «αμετάκλητης χρηματοδότησης κατασκευής ΧΥΤΑ στην Κερατέα»

Και συνεχίζει ο πρώην και νυν υποψήφιος δήμαρχος Κερατέας Κωνσταντίνος Λεβαντής:

«Το έγγραφο αυτό, αποδεικνύει περίτρανα, ότι:

Α. Στην Κερατέα, έχει προγραμματιστεί η κατασκευή ΧΥΤΑ και όχι ΧΥΤΥ.

Β. Η μη κατασκευή του έργου στο Οβριόκαστρο Κερατέας, δεν επηρεάζει την χρηματοδότηση των υπολοίπων έργων στην Αττική, όπως ψευδώς ισχυρίζονται όλες οι κυβερνήσεις από το 2003 μέχρι σήμερα.

Επιβεβαιώνει επίσης τη θέση μας, ότι για 12.605.445ευρώ, η Πολιτεία, επιχειρεί όχι μόνο να καταστρέψει το Οβριόκαστρο, περιοχή χαρακτηρισμένη σαν αρχαιολογικός χώρος, κηρυγμένη ως δασική έκταση και τόπος ιστορικού και φυσικού κάλλους, αλλά επιπλέον, να απειλήσει την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή των κατοίκων όλης της περιοχής».

Στη συνέχεια, του δελτίου τύπου, ο κ. Λεβαντής, κάνει λόγο περί «ενότητας στον αγώνα», διαβεβαιώνει ότι δεν θα γίνει κανένα έργο στο Οβριόκαστρο κ.λ.π.,κλπ.

Τα ΑΤΙΚΑ ΝΕΑ, από την πρώτη στιγμή, θεώρησαν ότι μια τέτοια εξέλιξη, όπως την παρουσιάζει ο κ. Λεβαντής στο δελτίο τύπου του, «δεν… κόλλαγε».

Κάτι μας «βρωμούσε» σ’ όλη αυτή την διαδικασία και γι αυτό, δεν βιαστήκαμε να την δημοσιεύσουμε, όπως έκαναν άλλοι, που δεν έχουν εμπειρία από τα βρώμικα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται και μάλιστα σε μια προεκλογική περίοδο.

Άλλωστε, ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι ακόμα και στη μείζον θέμα του ΧΥΤΑ, θα παιζόταν ένα πολιτικό παιχνίδι.

Η μεγάλη εμπειρία που έχουμε αποκτήσει πλέον στα «επικοινωνιακά παιχνίδια», μας δίνει τη δυνατότητα, να … διαβάζουμε πίσω από τις λέξεις και …. ανάμεσα στις… γραμμές.

Για έναν προσεκτικό παρατηρητή, η επιστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε τελείως διαφορετικό χαρακτήρα.

Κατ’ αρχήν, επιβεβαιώνει το γεγονός, ότι η Ελληνική κυβέρνηση, παρά τις διαβεβαιώσεις της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το έργο της κατασκευής ΧΥΤΑ στην Κερατέα..

Στη συνέχεια, η Επιτροπή, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ να προσαρμόσει τα ποσά και τους όρους χορήγησης της κοινοτικής συνδρομής, αποδεσμεύοντας το ποσό που αντιστοιχεί σ’ αυτό (12.605445 ευρώ).

Άρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ την αποδέσμευση και σε καμία περίπτωση δεν αποφασίζει την ακύρωση της χρηματοδότησης, όπως παραπλανητικά, αναγράφεται στο δελτίο τύπου του υποψήφιου δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Λεβαντή.

Ακολούθως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καλεί την ελληνική κυβέρνηση, εφόσον συμφωνεί με την πρότασή της, να αποστείλει τα απαραίτητα στοιχεία, μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2010, ώστε να προχωρήσει στην απόσυρση της χρηματοδότησης του έργου του ΧΥΤΑ Κερατέας.

Σε άλλο σημείο της επιστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθίσταται σαφές, ότι «Σε περίπτωση διαφωνίας σας με την πρόταση της Επιτροπής ή μη υποβολής των απαιτούμενων εγγράφων μέχρι την ανωτέρω καταληκτική ημερομηνία, της 15ης Σεπτεμβρίου 2010, η Επιτροπή, θα προχωρήσει σε «Δημοσιονομική Διόρθωση… μειώνοντας τη χρηματοδότηση του Ταμείου Συνοχής για το έργο, έναντι του ποσού των 12.605.445 ευρώ»!

Ακόμα και για τον ελάχιστα γνώστη της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυτό σημαίνει, ότι η Ε.Ε. ενημερώνει τις ελληνικές αρχές, πως «είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν με τις προτάσεις της, είτε δεν προλάβουν να στείλουν τα απαραίτητα έγγραφα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, τότε και μόνο τότε θα προχωρήσει σε άρση της χρηματοδότησης για τον ΧΥΤΑ Κερατέας.

Ένα ξεφύλλισμα στο αρχείο μας και ήταν αρκετό, για να μας υπενθυμίσει, ότι η Ε.Ε., δεν είναι η πρώτη φορά που θέτει στην ελληνική κυβέρνηση καταληκτικές ημερομηνίες, υπό την απειλή της οριστικής άρσης της χρηματοδότησης.

Το ίδιο έγινε και το 2008, όπου και τότε όλα τα έργα των ΧΥΤΑ στην Ελλάδα, θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί μέχρι τις 31-12-2008.

Φαίνεται πως και η Ε.Ε. έχει «κολλήσει» την αναβλητικότητα των ελληνικών κυβερνήσεων και την …διαφθορά και διαπλοκή τους, ούτως ώστε να «κάνει τα στραβά μάτια και να δίνει συνεχώς παρατάσεις».

Πριν λίγες μέρες, είχαμε αναρτήσει ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» (10-8-2010), το οποίο στην ουσία διαψεύδει το δελτίο τύπου του υποψήφιου δημάρχου Κερατέας Κωνσταντίνου Λεβαντή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας:

«Στο μεταξύ, σε εκκρεμότητα παραμένει ο ΧΥΤΑ Κερατέας, καθώς είναι ο μοναδικός στην Αττική, που δεν έχουν αρχίσει τα έργα, λόγω των αντιδράσεων από την τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα με την συνδρομή και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα γίνει η εγκατάσταση του εργολάβου, ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του…».

Αν ψάξει κανείς στα παραπολιτικά των εφημερίδων του ημερήσιου ή του εβδομαδιαίου τύπου, θα βρει πολλές … αλήθειες.

Στην εφημερίδα «ΠΑΡΟΝ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» πριν από μία εβδομάδα υπήρχε η εξής πληροφόρηση:

«Αδιέξοδο έχει δημιουργήσει το μπλόκο στη δημιουργία του ΧΥΤΑ στην Κερατέα. Και επειδή η κατάσταση από τις αντιδράσεις δημοτών της περιοχής είχε φτάσει στο απροχώρητο εν όψει και των δημοτικών εκλογών, η κυβέρνηση, αποφάσισε δυναμική παρέμβαση.

Υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, ανέλαβε να επικοινωνήσει με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για να δώσει εντολή για επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, και η απάντηση του υπουργού, ήταν: «Όχι, στην Κερατέα, δεν θέλω άλλον έναν Γρηγορόπουλο…».

Πληρωμένη ήταν η απάντηση του κυβερνητικού στελέχους, που φημίζεται για την σκληρή του γλώσσα: «Μιχαλάκη, δεν θέλεις άλλον έναν Γρηγορόπουλο, αλλά έχεις ήδη τους τρεις της ΜΑΡΦΙΝ κι άλλον έναν, τον υπασπιστή σου. Αυτούς δεν τους υπολογίζεις…»

Κάπου εκεί, σταμάτησε η ακρόαση της πηγής… Άλλωστε, δεν χρειάζεται να μάθετε τη συνέχεια… Την αντιλαμβάνεστε…».

Χωρίς να βάζουμε και το χέρι μας στη … φωτιά, έχουμε την εντύπωση, ότι το «υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης», είναι ο προσφάτως κραχθείς στην Τήνο, αντιπρόεδρος Θ. Πάγκαλος.

Άλλωστε είναι και ο μόνος βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής, που πάντα δήλωνε υπέρμαχος των ΧΥΤΑ σε Κερατέα και Γραμματικό.

Σταύρος Ιατρού: «Ο κ. Λεβαντής, καθησυχάζει και παραπλανά την κοινωνία της Κερατέας, με κίνδυνο να μην υπάρξει αντίσταση κατά την επέμβαση των ΜΑΤ. Τι ρόλο τελικά παίζει»;;
Επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο Κερατέας Σταύρο Ιατρού, ζητώντας του να τοποθετηθεί στην επιστολή της Ε.Ε. και στο δελτίο τύπου του υποψήφιου δημάρχου Κωνσταντίνου Λεβαντή.

Ο κ. Ιατρού, μας δήλωσε:

«Κυρία Σουφλή, η προηγούμενη τετραετία του κ. Λεβαντή, είναι χρεωμένη με την τελική επιλογή της αδειοδότ6ησης του ΧΥΤΑ, την έγκριση της χρηματοδότησης, που έβαλε την ταφόπλακα στην Κερατέα.

Ο κ. Λεβαντής, αντί να αναλογιστεί τις ευθύνες του, απερίσκεπτα (δεν μπορώ να φανταστώ ότι είναι σκόπιμο και εν γνώσει του), στην πιο κρίσιμη έως τώρα φάση του αγώνα μας, έκανε ένα τραγικό λάθος, με το οποίο στην ουσία, καθησυχάζει την κοινή γνώμη της Κερατέας και την παραπλανά, με κίνδυνο να μην υπάρξουν αντιστάσεις κατά την επέμβαση των ΜΑΤ.

Το λάθος του κ. Λεβαντή, είναι τραγικό.

Το ερώτημα που προκύπτει για τον κ. Λεβαντή, μετά το δελτίο τύπου που εξέδωσε, είναι αν παραπλανήθηκε ή μήπως κάτι γνωρίζει;

Τι ρόλο παίζει ο κύριος Λεβαντής»;

Τα attikanea, κατ’ αποκλειστικότητα, δημοσιεύουν την διαβεβαίωση που φέρεται να έδωσε προσφάτως ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας κ. Λιακόπουλος, όταν τον επισκέφθηκαν κάτοικοι της Κερατέας και του έθεσαν το θέμα του ΧΥΤΑ:

«Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, οι εργολάβοι θα έχουν μπει μέσα ακόμα και με την συνοδεία των ΜΑΤ, αν χρειαστεί»!!!

Μέχρι αυτή τη στιγμή, οι πληροφορίες του attikanea είναι, ότι από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος επιμένει στην εισβολή των ΜΑΤ, ενώ ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, αντιστέκεται σθεναρά.

Το βέβαιο είναι, ότι στην κυβέρνηση, ετοιμάζονται για τη μεγάλη έφοδο.

Από την πλευρά του, ο Γ.Γ. Περιφέρειας κ. Λιακόπουλος, πριν από δύο μήνες, δήλωνε:

«Ακόμα κι αν χαθεί η χρηματοδότηση της Ε.Ε., θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργο με δικά μας κονδύλια»

Όλα δείχνουν, ότι η κυβέρνηση που με τόσο άνεση έφερε στη χώρα το ΔΝΤ με ότι αυτό συνεπάγεται και ακολούθησε, η κυβέρνηση που εν μια νυκτί, σάρωσε εργασιακά δικαιώματα και μισθούς των εργαζομένων, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να επιβάλει με μορφή δικτατορίας και τον ΧΥΤΑ, στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου, που θεωρείται παγκοσμίως, ως η Ακρόπολη της Τεχνολογίας.

Η κυβέρνηση αυτή, ως εντολοδόχοι της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης Πραγμάτων, υλοποιεί τις εντολές της:

Να καταστρέψει δηλαδή, την Ιστορία αυτής της χώρας.

Κάποιοι, σε ρόλο «λαγού», παίζουν τα παιχνίδια της….

Όμως…

Ετοιμοπόλεμοι η Δημοτική Αρχή και οι κάτοικοι της Κερατέας

Δεν παραπλανήθηκαν οι κάτοικοι και η τοπική κοινωνία της Κερατέας από την παραπληροφόρηση του Κωνσταντίνου Λεβαντή και επέδειξε ισχυρότατα αντανακλαστικά.

Οι σκοπιές και οι περιπολίες εντάθηκαν και οι κάτοικοι της Κερατέας, με επικεφαλής τη Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Σταύρο Ιατρού, είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν μέχρις εσχάτων, αρκεί να προστατέψουν τον τόπο τους από την καταστροφή.

«Θα σταματήσουμε τον αγώνα, μόνο όταν το Οβριόκαστρο Κερατέας, απενταχθεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων», δηλώνουν αποφασιστικά.

Τα μελανά σημεία μιας προκλητικά παράνομης χωροθέτησης

Η περιοχή, είναι Ιστορικός και Αρχαιολογικός Χώρος (ΦΕΚ 1070/Β/29-12-1995)
Η περιοχή, ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής, που έχει χαρακτηριστεί ως «Τοπίο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους» (ΦΕΚ852/Β/3-9-1980)
Η περιοχή, είναι πλούσια σε ορυκτά, τόσο σε ποσότητες, όσο και σε ποικιλία μεταλλευμάτων. Επίσης, υπάρχουν αρχαίες μεταλλευτικές στοές (υποχρέωση χωροθέτησης, εκτός μεταλλοφόρων εκτάσεων).
Στο κέντρο του χώρου στον οποίο σχεδιάζεται να τοποθετηθεί ο ΧΥΤΑ, υπάρχει πηγή και το υδατόρευμα Μουζάκι, διασχίζει κατά μήκος όλο τον χώρο των εγκαταστάσεων.
Το σεισμικό ρήγμα της περιοχής, τέμνει κάθετα τον προτεινόμενο χώρο (υποχρέωση χωροθέτησης «μη ύπαρξη Γεωλογικού Ρήγματος»)
Η περιοχή είναι κηρυγμένη αναδασωτέα από τα 1980. (Την ώρα που όλη η Ελλάδα καιγόταν δηλαδή τον Αύγουστο του 2007, ο τότε περιφερειάρχης Αττικής Χ. Μανιάτης – και νυν σύμβουλος του αμαρτωλού ΕΣΔΚΝΑ – αποφάσισε και διέταξε την άρση της αναδάσωσης!!!)