TRANSLATE PAGE IN OUR LANGUAGE THAT YOU WANT
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Κανονικά η κατασκευή των χωματερών στην Αττική

Απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) οι προσφυγές που είχαν κατατεθεί κατά της δημιουργίας χωματερών στην Αττική. Ετσι, τα συγκεκριμένα έργα συνεχίζονται κανονικά, χωρίς νομικά εμπόδια. Ακολουθώντας τη...
νομολογία, όπως είχε διαμορφωθεί από το 2007 όταν είχε κριθεί νόμιμη η προέγκριση κατασκευής ΧΥΤΑ σε Κερατέα, Γραμματικό και Φυλή, το ΣτΕ απέρριψε τις τέσσερις προσφυγές που είχαν κατατεθεί για ακύρωση των αποφάσεων του περιφερειάρχη Αττικής του 2006.
Με τις αποφάσεις αυτές εγκρίθηκε το σχέδιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Αττικής και κυρίως η χωροθέτηση εγκατάστασης ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων (ΟΕΔΑ).

Τις αιτήσεις ακύρωσης στο ΣτΕ είχαν καταθέσει ο Δήμος Κερατέας, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής και Δυτικής Αττικής και ο ιδιώτης Σ. Ιατρού.

Με τέσσερις αποφάσεις του το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς που προέβαλλαν οι προσφεύγοντες, ότι δηλαδή οι αποφάσεις του περιφερειάρχη Αττικής είναι αντισυνταγματικές και ότι τα έργα πρόκειται να κατασκευαστούν σε δασικές και αρχαιολογικές εκτάσεις, σε περιοχές φυσικού κάλλους, κ.λπ.

Στις αποφάσεις τους, οι σύμβουλοι Επικρατείας απορρίπτουν μεταξύ άλλων το επιχείρημα ότι η δημιουργία ΟΕΔΑ στην περιοχή της Κερατέας θα προκαλέσει κινδύνους στον άνθρωπο και το περιβάλλον, με το σκεπτικό ότι στην πράξη του περιφερειάρχη υπάρχει πρόβλεψη όχι απλής υγειονομικής ταφής των αποβλήτων, αλλά η διάθεση μετά την προηγούμενη ειδική επεξεργασία τους.