TRANSLATE PAGE IN OUR LANGUAGE THAT YOU WANT
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ανακοινώσεις συμπαράστασης για την Κερατέα


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ!
ΟΧΙ ΧΥΤΑ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ!

Για ακόμα μία φορά, χθες Τρίτη 29/3, η κυβέρνηση αντιμετώπισε τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Κερατέας με την ωμή αστυνομική βία. Με μία στρατιωτικού τύπου επιχείρηση, συνοδευόμενη από το κατάλληλο κλίμα λάσπης από τα ΜΜΕ, οι ορδές των ΜΑΤ επιτέθηκαν με αφάνταστη βιαιότητα στους κατοίκους και στο μπλόκο που έχουν στήσει εδώ και μήνες,τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους, συλλαμβάνοντας κόσμο, και φτάνοντας για... ακόμα μία φορά μέσα στην πόλη, πνίγοντάς την στα χημικά.

Εδώ και 110 μέρες, οι κάτοικοι της Κερατέας και της Λαυρεωτικής, αγωνίζονται για να μη μετατραπεί η περιοχή τους σε σκουπιδότοπο. Η κατασκευή του ΧΥΤΑ, μέρος του «περιφερειακού σχεδιασμού» για τα σκουπίδια της Αττικής, θέλει να μετατρέψει μια ακόμα κατοικημένη περιοχή, μεγάλου φυσικού κάλους και αρχαιολογικό χώρο(!), σε χώρο υποδοχής σκουπιδιών από όλη την Αττική, με καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων. Ο λαός της Κερατέας έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τον τόπο του και τον αγώνα του από τις επιθέσεις των ΜΑΤ.

Ο λαός της Κερατέας, όπως της Φυλής, του Γραμματικού, της Λευκίμμης, του Ασωπού, και τόσων άλλων περιοχών έχει κάθε δικαίωμα να αρνηθεί να γίνει θυσία στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους, που οδηγεί την ανθρωπότητα και τη φύση στην καταστροφή, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μιας μικρής ελίτ, όπως απέδειξε ξανά η πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία.

Εδώ και 110 μέρες, το μπλόκο της Κερατέας είναι μπλόκο κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου ενάντια στο σύστημα που καθημερινά ρημάζει τις ζωές του λαού, και πετάει τα όνειρα της γενιά μας στα σκουπίδια. Είναι μπλόκο του κάθε ένα από εμάς που νιώθει καθημερινά να πνίγεται από το φόρτωμα της κρίσης πάνω στο λαό. Είναι μπλόκο έμπνευσης, αντίστασης και αξιοπρέπειας, απόδειξη ότι ο λαός μας μπορεί να αγωνίζεται και να νικάει. Όταν χτυπούνε την Κερατέα, χτυπούνε εμάς, το φοιτητικό και λαϊκό κίνημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τους ίδιους εχθρούς!

Ο λαός της Κερατέας, δείχνει με τη στάση του το δρόμο που πρέπει να βαδίσει το λαϊκό και το φοιτητικό κίνημα απέναντι στην κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Γι’ αυτό αξίζει την έμπρακτη αλληλεγγύη μας.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ!
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ






Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)
Εμμ. Μπενάκη 43, Αθήνα
Τηλ. 210-3303639, Fax 210-3815597
www.kkeml.gr e-mail: cpgml@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011


ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ


Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τη νέα επίθεση της κυβέρνησης κατά των αγωνιζόμενων κατοίκων της Κερατέας που μετά από 110 μέρες αποφάσισε να καταστείλει με άγριο τρόπο τον επίμονο και σκληρό αγώνα τους κατά της εγκατάστασης της χαβούζας στη περιοχή τους.

Το κλίμα φτιαχνόταν από χθες με προκλήσεις των ΜΑΤ, με φήμες και προβοκατόρικα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ και τον Τύπο.

Καλούμε τον εργαζόμενο λαό, τη νεολαία, τις συλλογικότητες σε γειτονιές, τα εργατικά σχήματα και τις οργανώσεις της Αριστεράς να εκφράσουν έμπρακτα με διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις την αλληλεγγύη τους στους κατοίκους της Κερατέας, για να φύγουν τα ΜΑΤ, για να νικήσει ο αγώνας των κατοίκων.

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ!
ΕΞΩ Ο ΧΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ!
ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ!