TRANSLATE PAGE IN OUR LANGUAGE THAT YOU WANT
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ραγκούσης: Το 40ωρο ισοδυναμεί με 45.000 προσλήψεις

Τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εισαγωγή του 40ωρου στο Δημόσιο υπογραμμίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης, με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Το νέο ωράριο ισοδυναμεί με 45.000 προσλήψεις σημειώνει ο κ. Ραγκούσης προσθέτοντας ότι θα εισαχθεί και νέο ωράριο λειτουργίας των υπηρεσιών «ώστε να διευκολύνονται οι πολίτες τις... απογευματινές ώρες». 

Τονίζει ότι το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης θα έχει μειωθεί κατά 6 δισ. ευρώ (16 δισ. έναντι 22 δισ. το 2009), δηλαδή, όπως εξηγεί, μείωση κατά 30%. Για το ενιαίο μισθολόγιο δηλώνει πως στόχο έχει «την αρχή της ίσης αμοιβής για εργασία ίσης αξίας».

Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοινώνει ότι εντός του 2011 θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την πραγματοποίηση του πρώτου εθνικού γραπτού διαγωνισμού, βασικό κριτήριο «για την επιλογή γενικών διευθυντών, διευθυντών και προϊστάμενων». «Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που δεν έκανε ούτε μια πελατειακή πρόσληψη, εκτός ΑΣΕΠ και δεν έκανε ούτε μια κομματική προαγωγή προϊσταμένου», δηλώνει ο κ. Ραγκούσης.

Αναφέρει ότι είναι απαραίτητη η αλλαγή του εκλογικού νόμου, καθώς «η σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης είχε δύο δίδυμους πυλώνες που πρέπει να γκρεμίσουμε: "το πελατειακό κράτος και το πελατειακό κομματικό σύστημα".

Σημειώνει ότι "δεν χρειάζεται αναθεώρηση το Μνημόνιο, αλλά η νοοτροπία μας" και προσθέτει «αυτό είναι το μείζον, όχι οι όποιες διορθώσεις κριθεί ότι είναι απαραίτητες στο Μνημόνιο, οι οποίες ασφαλώς θα γίνουν».

Επισημαίνει ότι με την εφαρμογή του "Καλλικράτη" καταργήθηκαν πάνω από 30.000 οργανικές θέσεις υπαλλήλων, πέραν των 25.000 θέσεων αιρετών και των δεκάδων χιλιάδων θέσεων μελών διοικήσεων των νομικών προσώπων.

Διαμηνύει ότι το έργο στην Κερατέα θα πραγματοποιηθεί πάση θυσία, καθώς, αν δεν προωθηθεί μαζί με του Γραμματικού, «θα καταρρεύσει η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική και 5 εκατ. πολίτες θα βρουν τα σκουπίδια έξω από την πόρτα τους».

Προτείνει οι άδειες παραμονής των μεταναστών να δίνονται μόνο με διακομματική πλειοψηφία, ενδεχομένως και με συνταγματική πρόβλεψη. «Το ουσιώδες είναι με ποια κριτήρια, πως και κυρίως πόσες άδειες θα δίνονται. Αυτό δεν μπορεί να αφήνεται στις αντοχές της εκάστοτε κυβέρνησης, πολιτικές και προσωπικές, απέναντι σε πιέσεις και κινδύνους», τονίζει.