TRANSLATE PAGE IN OUR LANGUAGE THAT YOU WANT
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Καταγγελία ΚΚΕ(μ-λ) για επιθεση μπλοκο Λαυριου (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)
Εμμ. Μπενάκη 43, Αθήνα
Τηλ. 210-3303639, Fax 210-3815597

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011


Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την άνανδρη, μαφιόζικη, δολοφονική επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ λίγο μετά τις 3 και μισή, ξημερώματα Πέμπτης 31 Μάρτη στο μπλόκο του Λαυρίου. 
 
Οι δυνάμεις καταστολής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ εισέβαλαν με κραυγές στα δυο προκατασκευασμένα κιόσκια και με απίστευτη μανία ξυλοκόπησαν τους κατοίκους που βρίσκονταν εκεί. Η θηριωδία των... ανθρωποειδών του υπουργείου προστασίας του κεφαλαίου ολοκληρώθηκε με την απόπειρα εμπρησμού που αποτράπηκε από τους κατοίκους. 
 
Η στρατιωτικού και φασιστικού τύπου επιδρομή των ΜΑΤ άφησε πίσω της 8 τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας και 3 από αυτούς, σοβαρότερα τραυματισμένοι, σε νοσοκομεία του κέντρου της Αθήνας. 
 
Ο λαός της Κερατέας και του Λαυρίου, όπως της Φυλής, του Γραμματικού, της Λευκίμμης, του Ασωπού, και τόσων άλλων περιοχών έχει κάθε δικαίωμα να αρνηθεί τις χαβούζες, να αρνηθεί να γίνει θυσία στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους, που οδηγεί την ανθρωπότητα και τη φύση στην καταστροφή, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μιας μικρής ελίτ.

Η κυβέρνηση και το σύστημα της ληστείας, της μόλυνσης, του μνημονίου και της τρόικας -που τόσο πιστά υπηρετεί- δίνει εξετάσεις αποφασιστικότητας στα αφεντικά της. Με στρατιωτικού-φασιστικού τύπου επιχειρήσεις, με χημικά, με πλαστικές σφαίρες, με ξυλοδαρμούς, με συλλήψεις και γκεμπελικά κατηγορητήρια, με νυχτερινές επιδρομές σαν αυτή στο μπλόκο του Λαυρίου προσπαθεί να καταστείλει το δίκιο. Αυτή είναι και αδυναμία της.
Γιατί ο λαός μας έχει καταλάβει γι αυτό και εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον αγώνα των κάτοικων της Κερατέας και του Λαυρίου.

Καλούμε τον εργαζόμενο λαό, τη νεολαία, τις συλλογικότητες σε γειτονιές, τα εργατικά σχήματα και τις οργανώσεις της Αριστεράς να εκφράσουν έμπρακτα με διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις την αλληλεγγύη τους στους κατοίκους της Κερατέας και του Λαυρίου, για να φύγουν τα ΜΑΤ, για να νικήσει ο αγώνας των κατοίκων.
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ!
ΕΞΩ Ο ΧΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ!
ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ!