TRANSLATE PAGE IN OUR LANGUAGE THAT YOU WANT
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Δελτίο τύπου από ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ανατολικής Αττικής για τα σημερινά γεγονότα στην Κερατέα


ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29/3/2011

ΕΔΩ ΚΕΡΑΤΕΑ!

ΤΟ ''ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ'' ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ-ΜΑΤ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!

Από τις 3.00 σήμερα το μεσημέρι η πόλη της Κερατέας θυμίζει την βομβαρδισμένη από το ΝΑΤΟ Λιβύη, καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ με δακρυγόνα, χημικά και θωρακισμένα οχήματα επιχειρούν να εισβάλλουν στην πόλη.

Η ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
  Εδώ και χρόνια  οι κάτοικοι παλεύουν  για να... ανατρέψουν  την δημιουργία από μεριάς διαδοχικών κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ  μιας δεύτερης χωματερής τύπου Φυλής στην Αττική. Οι πολίτες  προβάλλουν  μαχητικά μια άλλη πολιτική κατεύθυνση στην διαχείριση των αστικών απορριμμάτων, που να προτάσσει την ανακύκλωση/επαναχρησιμοποίηση, την υγεία των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος. Η κυβέρνηση είναι ταγμένη και διαθέτει όλο το στρατό της για αυτό στην υπηρεσία των εργολάβων και του καπιταλιστικού κέρδους

Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
: Εδώ και 110 μέρες, στο δρόμο του αγώνα και
  της μαχητικής δράσης,  νεολαίοι, άνεργοι,  εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, ΤΑΠΕΙΝΩΝΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ την χούντα κυβέρνησης-εργολάβων-ΜΑΤ, εμποδίζοντας το ξεκίνημα των εργασιών για τον ΧΥΤΑ και απαιτώντας την απομάκρυνση των ΜΑΤ. Μια στάση που συμπυκνώνει την γενικότερη οργή για τις πολιτικές του μνημονίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ξεθεμελιώνουν μισθούς, συντάξεις, απασχόληση, κοινωνικές πολιτικές και δημοκρατικά δικαιώματα για το χατίρι των κερδών του ελληνικού και ευρωπαϊκού  κεφαλαίου.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
: Εκδίκηση
  με κατάληψη της πόλης

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ : Δόθηκε από τον Υπουργό
  εσωτερικών της κυβέρνησης του ΠΣΟΚ  Γ. Ραγκούση από την Κυριακή όταν δήλωσε ότι ο ΧΥΤΑ στην Κερατέα θα προχωρήσει πάση θυσία.

Ο ΑΜΕΣΟΣ ΣΤΟΧΟΣ:
 Η κατάπνιξη της ηρωικής μαζικής αντίστασης των πολιτών της περιοχής, που αποτελούν παράδειγμα προς
  μίμηση για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, την νεολαία. Μια άλλη ζωντανή αγωνιστική πρόταση, που δείχνει την λαϊκή δύναμη και τα νικηφόρα αποτελέσματα που μπορεί να έχει αν ανατραπεί η πολιτική της υποταγής της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και η λογική των συμβολικών κινητοποιήσεων, κομματικών παρελάσεων για την τιμή των όπλων.

Ο ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ:
 Η κατάπνιξη του δικαιώματος στον μαζικό ανατρεπτικό αγώνα, της εξέγερσης με τις σημαίες του δίκιου, της ελευθερίας, των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ  ΤΟΥΣ ΛΑΘΟΣ:
Οι επιθέσεις δεν πτοούν τους αγωνιζόμενους. Με όπλο την αγωνιστική ενότητα και την μαχητική αλληλεγγύη, ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα είναι νικηφόρος!