TRANSLATE PAGE IN OUR LANGUAGE THAT YOU WANT
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Χάστε κιλά με τη δίαιτα του Ιησού!

Σε πολλές περιοχές της Αμερικής, από το αγροτικό Άρκανσο μέχρι και τη Νέα Υόρκη, οι εκκλησίες γεμίζουν από πιστούς που έχουν την πεποίθηση πως θα χάσουν βάρος με το πρόγραμμα αδυνατίσματος που βασίζεται στη Βίβλο.
 Ακολουθούν τις διδαχές του Στιβ Ρέινολντς, ενός Βαπτιστή πάστορα από την...
 Ουάσιγκτον. Πριν από τέσσερα χρόνια ο πάστορας είχε υψηλή πίεση και χοληστερίνη και ζύγιζε περισσότερο από 150 κιλά. Κατάφερε να χάσει πολλά κιλά εφαρμόζοντας αρχές που ανακάλυψε μετά από προσεκτική ανάγνωση της Βίβλου.
 Ονοµάζει το πρόγραµµά του BOD4GOD («Σώµα για τον Θεό») κι εξηγεί:  «Αναζήτησα τη λέξη “σώµα” στη Βίβλο,  που εµφανίζεται 179 φορές. Από τα αποσπάσµατα αυτά, ανέπτυξα αυτές τις συµβουλές για ένα καλύτερο σώµα»! Δίνει γενικότερα λύσεις για το πως μπορούν να βελτιώσουν οι Αμερικάνοι τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής τους.
 Ο συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Τι θα έτρωγε ο Ιησούς»; ("What would Jesus eat?"), δόκτωρ Ντον Κόλμπερτ δίνει διαιτητικές οδηγίες βασισμένες στα γεύματα του Ιησού που αναφέρονται στην Καινή Διαθήκη. Σύμφωνα με το βιβλίο, «έτρωγε φυσικά φαγητά, πολλά λαχανικά, κυρίως φασόλια, φρούτα και έπινε πολύ νερό αλλά και κόκκινο κρασί. Έτρωγε κρέας σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, ίσως μια φορά το μήνα».
 Η πίστη, η προσευχή και ο διάλογος είναι κομμάτι της διαδικασίας για χάσιμο βάρους. Οι ειδικοί όμως λένε πως οι δίαιτες που στηρίζονται στην πίστη για την απώλεια βάρους έχουν ένα μειονέκτημα: δεν είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά!
 Ο πάστορας Ρέινολντς είναι πιο χαλαρός και λέει: «Στον Θεό αρέσουν οι τροφές, η ποικιλία, οι γεύσεις. Απλώς µην τρώτε υπερβολικές πο��ότητες».
 Δείτε το βίντεο