TRANSLATE PAGE IN OUR LANGUAGE THAT YOU WANT
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Ακόμα και οι Γερμανοί (αν και παραπληροφορημένοι) λοιδωρούν την ελληνικήκυβέρνηση για τον ΧΥΤΑ στην Κερατέα


FRANKFURTER RUNDSCHAU: "KAΘΕ ΒΡΑΔΥ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ" 


Και αναφέρω την λέξη "παραπληροφορημένα", για έναν απλό λόγο.Ακόμα και τα Γερμανικά ΜΜΕ, αν και παραπληροφορημένα, γράφουν για την αναλγησία της ελληνικής κυβέρνησης για τον τρόπο που αντιμετρωπίζει την... κατασκευή ΧΥΤΑ στην Κερατέα.

Η ελληνική κυβέρνηση, εξακολουθεί να κοροϊοδεύει την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, ότι θα κατασκευάσει ΧΥΤΥ, τη στιγμή που δεν έχει κατασκευάσει ούτε ένα έργο από αυτά που προβλέπονται στον ΟΕΔΑ, αλλά αντιθέτως ξεκινά από το... τελευταίο, που είναι ο ΧΥΤΑ.

Παρ' όλα αυτά, το δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδας, έχει ενδιαφέρον, ως προς τον τρόπο που κατακεραυνώνει την ελληνική κυβέρνηση για την παντελή απουσία διαλόγου και την έλλειψη κοινωνικής συναίνεσης.

«Κάθε βράδυ μια μάχη» γράφει στο ρεπορτάζ του στην γερμανική εφημερίδα, Frankfurter Rundschau, ο Γκερντ Χέλερ για τις διαμαρτυρίες κατά της χωματερής στην Κερατέα.
Ο αρθρογράφος αναφέρει διεξοδικά το ιστορικό της υπόθεσης και τη βίαιη αντίσταση των κατοίκων κατά της χωματερής και καταλήγει: «Η διένεξη αυτή δείχνει τη νόσο από την οποία πάσχει η Ελλάδα. Δεν υπάρχει κοινωνική συναίνεση. Όλο και περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν ότι μπορούν να περιφρονούν το νόμο για να περάσουν τα όποια αιτήματά τους, είτε με μη πληρωμή εισιτηρίου στις συγκοινωνίες και στα διόδια, είτε με μπλόκα στους δρόμους.
Ο ‘πόλεμος της Κερατέας’ δείχνει όμως και κάτι άλλο: Που μπορεί να οδηγήσει η άποψη πολλών πολιτικών ότι μπορούν να κυβερνούν χωρίς να λάβουν υπ’ όψιν τους τους πολίτες. 
Στην Ελλάδα δεν υφίσταται διαφάνεια στις διαδικασίες των πολιτικών αποφάσεων. Οι πολίτες αισθάνονται παγιδευμένοι στο δίχτυ της διαφθοράς και του νεποτισμού.
Στην Κερατέα αντικατοπτρίζεται η αθλιότητα της πολιτικής. Ουδείς υπουργός έκανε τον κόπο να εξηγήσει στους πολίτες της Κερατέας τι σχεδιάζεται για τη χωματερή. Δηλαδή ότι δεν πρόκειται να είναι μια παραδοσιακή χωματερή, με καπνούς, δυσωδίες, γλάρους και γάτες που θα ψάχνουν στα σκουπίδια, αλλά μια σύγχρονη εγκατάσταση αποτέφρωσης και ανακύκλωσης απορριμμάτων.
Μπορεί τώρα ο υπουργός Εσωτερικών Ραγκούσης να διαβεβαιώνει ότι είναι ανοιχτός για διάλογο, για βελτιώσεις στα σχέδια για τη χωματερή, αλλά τώρα μάλλον είναι αργά, ο διάλογος έπρεπε ήδη να έχει γίνει.»