TRANSLATE PAGE IN OUR LANGUAGE THAT YOU WANT
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΚΕΡΑΤΕΑ: ΠΡΟΣ «ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ» ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ


Μέσω... Δικαιοσύνης επιχειρεί τώρα να λύσει το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες η κυβέρνηση στην Κερατέα. Μετά την αποτυχία της αστυνομίας η οποία αντί να δώσει διέξοδο στην ουσία διόγκωσε το πρόβλημα  με τις... υπερβολικές ενέργειες της (πιστόλι από αστυνομικό,  αναίτιος ξυλοδαρμός αντιδημάρχου και άλλων πολιτών κλπ)*, το βάρος της λύσης τώρα μεταφέρεται στη Δικαιοσύνη.

Γι' αυτό το λόγο σε χθεσινή υπό τον πρωθυπουργό σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή και Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη αποφασίστηκε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός μεταξύ εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών. Δηλαδή, στην ουσία, όπως είπε ο κ. Παπουτσής και σε δημόσιες δηλώσεις του  «είναι καιρός η Δικαιοσύνη  να πάρει πρωτοβουλίες. Οι αστυνομικές αρχές κάνουν τη δουλειά τους και την κάνουν με περισσή ψυχραιμία, προσπαθώντας να διαχειριστούν μια κατάσταση που είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα», πρόσθεσε.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι η κυβέρνηση θέλει να δει να υπάρχει τιμωρία ακόμη και στους αιρετούς που είτε συμμετέχουν είτε υποθάλπουν τα επεισόδια, ώστε, όπως τονίζει κυβερνητική πηγή στην aftodioikisi.gr, «να σταλεί το μήνυμα ότι υπάρχουν νόμοι και, κυρίως, εφαρμόζονται».

Ωστόσο, με τη «δικαστική λύση» κυβερνητικά στελέχη (μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη»), αντιπροτείνουν «πολιτική λύση». Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ακόμη και να «παγώσει» η κυβέρνηση , προς το παρόν, το ΧΥΤΑ της Κερατέας, όπως έγραψε στο πρωταπριλιάτικο ρεπορτάζ της η aftodioikisi.grπου προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις τόσο ανάμεσα σε μέλη της κυβέρνησης όσο και σε κατοίκους της Κερατέας**

Εντελώς διαφορετική είναι η προσέγγιση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος  θεωρεί ότι ο Περιφερειακός σχεδιασμός πρέπει να προχωρήσει «πάση θυσία»***