TRANSLATE PAGE IN OUR LANGUAGE THAT YOU WANT
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Αναβρασμός στα ΜΑΤ

Λύση δεν φαίνεται να υπάρχει στην κρίση της Κερατέας. Παρά το σχετικό κλίμα αισιοδοξίας που πήγε να δημιουργήσει η κυβέρνηση μετά το άνοιγμα της Λαυρίου, οι κάτοικοι δεν κάνουν βήμα πίσω ενώ υπάρχει έντονη πλέον δυσαρέσκεια και στην ΕΛΑΣ. Μάλιστα, αστυνομικοί των ΜΑΤ εμφανίζονται να θέλουν να...
υποβάλλουν μηνύσεις
.

Η παραμικρή χαραμάδα φωτός δεν φαίνεται να υπάρχει στην κρίση που έχει ξεσπάσει στην Κερατέα, η οποία είναι άγνωστο τι συνέπειες θα έχει και για ποιους. Μιλάμε πλέον ξεκάθαρα για παρατεταμένη κρίση, αφενός με μία περιοχή να έχει μετατραπεί σε απέραντο πεδίο μάχης με δεκάδες τραυματίες, αφετέρου με έντονη πια δυσαρέσκεια και μέσα στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στην αστυνομία. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας (μπλογκ) του δήμου Λαυρεωτικής, οι αστυνομικοί των ΜΑΤ προτίθενται να καταθέσουν τις αμέσως επόμενες μέρες ομαδικές μηνύσεις σε βάρος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, του υφυπουργού Εμμανουήλ Όθωνα, του αρχηγού της αστυνομίας Λευτέρη Οικονόμου και του υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Γιάννη Ραχοβίτσα.

Ο λόγος είναι ότι τους κατηγορούν για διαρκή έκθεση των αστυνομικών σε άμεσο κίνδυνο ζωής, όλους αυτούς τους μήνες στην Κερατέα.

Μάλιστα, το μεσημέρι της Παρασκευής, δεκάδες αστυνομικοί πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό για μία ώρα της εισόδου των εγκαταστάσεων όπου εδρεύουν τα ΜΑΤ στο Γουδί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη όπως λένε αντιμετώπιση που έχουν από την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως είπαν χαρακτηριστικά στο www.lavreotiki.com, αντιμετωπίζονται προκλητικότατα σαν αναλώσιμο υλικό και όχι ως κρατικοί υπάλληλοι που έχουν ορκιστεί να προστατεύουν τους πολίτες.

Στην παραπάνω ακριβώς φράση βρίσκεται και το κλειδί για την αντίδραση των αστυνομικών.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν κυριολεκτικά εγκλωβιστεί στην περιοχή της Κερατέας για μήνες σε ένα αδιέξοδο.

Από τη μία πλευρά αντιμετωπίζουν την οργή και το θυμό των κατοίκων οι οποίοι όχι μόνο δεν υποχωρούν αλλά εξακολουθούν να μάχονται με απίστευτο σθένος, προκαλώντας ακόμα και σχετικά σοβαρούς τραυματισμούς, από την άλλη ουδείς φαίνεται να έχει το πολιτικό σθένος να βάλει ένα τέλος την εκρηκτική κατάσταση με πολιτικές πρωτοβουλίες.

"Είναι γελασμένοι εάν νομίζουν ότι θα επιτρέψουμε να χαθούν ανθρώπινες ζωές για το χατίρι του κάθε ανίκανου πολιτικού", είπε αστυνομικός ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας. 

"Η αστυνομία σε τέτοια εκρηκτικά πολιτικά ζητήματα είναι το έσχατο μέσο. Οφείλουν να ακούσουν και να συζητήσουν με την τοπική κοινωνία για να δοθεί επιτέλους μια κοινά αποδεκτή λύση. Αντιθέτως έχουμε μπει σε έναν αιματηρό ανταρτοπόλεμο με δολοφονικά εκρηκτικά και μετράμε καθημερινά απώλειες και είναι πραγματικό θαύμα που δεν είχαμε ακόμη θύματα.

Την περασμένη Τρίτη τρεις νεαροί αστυνομικοί έπαθαν σοβαρότατα εγκαύματα στα χέρια. Σακατεύονται άνθρωποι για μια ολόκληρη ζωή και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε να συνεχιστεί".

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι αστυνομικοί των ΜΑΤ εξηγούν και το ακραίο περιστατικό που συνέβη στο μπλόκο του Λαυρίου.

Κάνουν λόγο για εσωτερικές εντάσεις στα όρια της έκρηξης, μέσα στους κόλπους των ΜΑΤ που οδηγούν ακόμη και σε ακρότητες.

Υπογραμμίζουν δε χαρακτηριστικά πως η οργή των πολιτών με αυτές τις ακρότητες αυξάνεται γεωμετρικά και εφιστούν την προσοχή στους πολιτικούς, λέγοντας ότι, μπορεί να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην Κερατέα, για να πάρουν πίσω το αίμα τους με τρόπο εκδικητικό πλέον, αλλά δεν βλέπουν το τσουνάμι της οργής που υψώνεται, έτοιμο να τους παρασύρει.

Ίσως για αυτόν τον λόγο, στην τελευταία του συνάντηση με τους δημοσιογράφους, ο υπουργός Προστασίας, Χ. Παπουτσής να εμφανίστηκε ελαφρά διαφοροποιημένος, δείχνοντας άλλο υπουργείο ως αυτό που έχει την ευθύνη για την Κερατέα.