TRANSLATE PAGE IN OUR LANGUAGE THAT YOU WANT
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Δεύτερο μαζικό ΟΧΙ στο ΧΥΤΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας - συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους κατοίκους του Δήμου Λαυρεωτικής πραγματοποίησαν, σήμερα στις 11:00 το πρωί, εκατοντάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων. Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών -Σουνίου με τη λεωφόρο Καλυβίων και προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό μέρους της παραλιακής λεωφόρου, χωρίς να...
παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα

Οι συγκεντρωμένοι έδωσαν δυναμικό παρόν, εκδηλώνοντας και έμπρακτα τη συμπαράστασή τους, στο δίκαιο αγώνα που καταβάλουν οι κάτοικοι της Κερατέας ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου. Με βασικό τους αίτημα, που αποτυπωνόταν και σε πανό έστειλαν το μήνυμά τους: «ΟΧΙ ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο – ΟΧΙ στο κράτος των εργολάβων – ΟΧΙ στο κράτος της παρανομίας». Παράλληλα, μοίραζαν ενημερωτικά έντυπα στους διερχόμενους οδηγούς, για τον αγώνα που δίνουν εδώ και 113 ημέρες οι πολίτες της Λαυρεωτικής, καθώς και για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βιώνουν οι τριάντα χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής, ζητώντας τους παράλληλα τη συμπαράσταση και την κατανόησή τους.

Τη συγκέντρωση οργάνωσαν από κοινού οι Δήμοι Σαρωνικού, Λαυρεωτικής, Μαρκοπούλου, Κορωπίου, Παιανίας και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο. Οι Δήμαρχοι Σαρωνικού κ. Φιλίππου, Μαρκοπούλου κ. Μεθενίτης, Κορωπίου κ. Κιούσης, και Λαυρεωτικής κ. Λεβαντής, πρώην Δήμαρχοι και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι που παρευρέθηκαν, απέστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης προς τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Κερατέας. Μήνυμα απέστειλε και ο κ. Αυγερινός, ο μοναδικός περιφερειακός σύμβουλος που παρευρέθηκε στη συγκέντρωση, ενώ έλαμψαν δια της απουσίας τους (για δεύτερη φορά) όλοι οι βουλευτές!!!

Δείτε στο video τις δηλώσεις: