TRANSLATE PAGE IN OUR LANGUAGE THAT YOU WANT
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Δήλωση Παπανδρέου για το θάνατο του Max van der Stoel

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Max van der Stoel. Ενός καλού φίλου, με τον οποίο είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ στενά. Ενός πολιτικού - με το π κεφαλαίο, που αγωνίστηκε για τις αρχές του, για τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια, όπου η ανάγκη το πρόσταζε», σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου σε...
 μήνυμά του και συνέχισε:


«Όπως και για την Ελλάδα την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών, από την θέση, τότε, του Υπουργού Εξωτερικών της Ολλανδίας. Ο Max van der Stoel πρωτοστάτησε στην προσπάθεια για την διερεύνηση των ανομημάτων της δικτατορίας, την τεκμηρίωση και ανάδειξη των βασανιστηρίων, μιας έρευνας που οδήγησε τελικά στην αποπομπή της Ελλάδας της χούντας από τον Συμβούλιο της Ευρώπης.

Βοήθησε όλους τους συμπατριώτες μας που αγωνίστηκαν εναντίον της δικτατορίας. Υποδέχθηκε θερμά στην πατρίδα του, την Ολλανδία, τους άντρες του ΒΕΛΟΣ. Υποστήριξε πάντα με την ίδια θέρμη τα συμφέροντα της Ελλάδας, όπως και την ένταξή της στην ΕΟΚ. Επέλεξε ακόμη και για δεύτερη πατρίδα του την Τήνο. Η ιδιαίτερη τιμητική διάκριση που έλαβε από την Πολιτεία ως αναγνώριση της προσφορά του στην Ελλάδα, είναι η ελάχιστη τιμή που πρέπει σε έναν πραγματικό φίλο της Ελλάδας».