TRANSLATE PAGE IN OUR LANGUAGE THAT YOU WANT
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Πραγματοποιήθηκε η αφή του Αγίου Φωτός

Το Άγιο Φως σε ολόκληρο το χριστιανικό κόσμο έφερε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ' μέσα από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως των Ιεροσολύμων.
Οι χιλιάδες πιστοί που περίμεναν για το θαύμα ξέσπασαν σε ζητωκραυγές, ενώ οι καμπάνες ηχούσαν χαρμόσυνα.
Νωρίτερα, ο τάφος είχε σφραγιστεί με...
 κερί ενώ εκπρόσωποι των δογμάτων αλλά και η αστυνομία είχαν ελέγξει προσεκτικά το χώρο για να αποκλείσουν την ύπαρξη εστίας φωτιάς.
Ο Πατριάρχης στάθηκε μπροστά στο ιερό κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου, λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, διάκονοι του έβγαλαν τα άμφια και εισήλθε φορώντας ένα λευκό στιχάρι.
Λίγο αργότερα, το αναστάσιμο φως είχε έρθει και πάλι στη γη. Όταν βγήκε ο Πατριάρχης από το Ναό του Τάφου με τις δάδες των 33 κεριών, όλοι έσπευσαν να πάρουν το φως από τα χέρια του, μέσα σε κλίμα κατάνυξης.
Παραδίδοντας το φως στην ελληνική αντιπροσωπεία, ο Πατριάρχης Θεόφιλος τόνισε ότι «αυτό το Φως, το Φως του Χριστού που ελάβαμε πάντα να αγιάζει, να φωτίζει, και να ενισχύει το νου και να θερμαίνει την καρδιά των κυβερνώντων».
«Η ανάσταση του Χριστού είναι το γεγονός το οποίο στη σημερινή συγκυρία της απογοήτευσης, της σύγχυσης και της απελπισίας εμφανίζεται ως η ελπίδα του φωτός, η ελπίδα της σωτηρίας και η ελπίδα της ανάστασης του έθνους μας», κατέληξε ο Πατριάρχης.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δόλλης ως επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, δεχόμενος τις θερμές ευχαριστίες του Πατριάρχη προς την ελληνική κυβέρνηση, είπε: «Για άλλη μία φορά εφέτος στον Πανάγιο αυτό χώρο η πίστη όλων των χριστιανών ανταμείφθηκε και πάλι με την ευλογία του κυρίου. Με την μέριμνα της Ελλάδας το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε πάμπολλες εστίες Χριστιανών Ορθοδόξων φέροντας το μήνυμα της Ανάστασης και της ελπίδας».
Ο κ. Δόλλης ανέφερε επίσης ότι «αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα να παραλάβω σήμερα εκ μέρους του ευσεβούς ελληνικού λαού και της κυβέρνησης της Ελλάδας το ανέσπερο και άγιο φως της Ανάστασης από τα χέρια του μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλου Γ΄». Καταλήγοντας ευχήθηκε χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλους.
Το Άγιο Φως μεταφέρει στην Αθήνα ο Έξαρχος του Αγίου Τάφου αρχιμανδρίτης Δαμιανός Θάνου και εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος. Τιμές αρχηγού κράτους θα αποδοθούν κατά την άφιξη του Αγίου Φωτός στο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 7 το απόγευμα.