TRANSLATE PAGE IN OUR LANGUAGE THAT YOU WANT
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Αντιδρούν τα ΜΑΤ για την Κερατέα – Ετοιμάζουν στάση;


Όπως σημειώνουν καλά ενημερωμένες πηγές, τα ΜΑΤ απέκλεισαν την υπηρεσία τους μεταξύ 1 με 2 το μεσημέρι και η αντίδραση τους σχετίζεται με δύο φλέγοντα για τους ίδιους ζητήματα.

Τα ΜΑΤ στασιάζουν για την Κερατέα! Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση του newsit για τις αναλύσεις των στελεχών της αστυνομίας σχετικά με το αδιέξοδο που οδηγείται η αστυνομία και τη διαφαινόμενη προοπτική ήττας στα... πεδία των μαχών, οι αστυνομικοί των ΜΑΤ, η μία πλευρά δηλαδή των πρωταγωνιστών της έντασης, με μια πρωτοφανή στα χρονικά ενέργεια αυτοδιαχείρισης ενός προβλήματος, έκλεισαν συμβολικά για μία ώρα την πρόσβαση στην … έδρα της υπηρεσίας τους στο Γουδή.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το μέγεθος της απόγνωσης είναι τέτοιο, που δεν αποκλείεται από τους υπηρετούντες και τους εκπροσώπους τους ακόμη και υποβολής μηνύσεων για έκθεση σε κίνδυνο σε βάρος της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας, ενώ εξετάζεται επίσης η προοπτική κλιμάκωσης των αντιδράσεων με λευκή απεργία στα γήπεδα.

Όπως σημειώνουν καλά ενημερωμένες πηγές, τα ΜΑΤ απέκλεισαν την υπηρεσία τους μεταξύ 1 με 2 το μεσημέρι και η αντίδραση τους σχετίζεται με δύο φλέγοντα για τους ίδιους ζητήματα. Το πρώτο είναι η ασφάλεια στα μέτωπα της Κερατέας, με το δεδομένο ότι αφενός οι αντίπαλοι τους χρησιμοποιούν ολοένα περισσότερο εξελιγμένα επιθετικά όπλα με παράλληλη αύξηση του επιπέδου των κινδύνων για σωματική βλάβη ή ακόμη και για ζωή, χωρίς να λαμβάνεται καμία μέριμνα.

Τις προάλλες, αναφέρεται συγκεκριμένα, υπέστησαν εγκαύματα αστυνομικοί και τραυματίστηκαν πολίτες οι οποίοι περίμεναν για μιάμιση ώρα στο δρόμο ένα ασθενοφόρο. “Γίνεται καθημερινά σκοτωμός, λένε χαρακτηριστικά και δεν υπάρχει ένα ασθενοφόρο, ενώ κανένας σοβαρός λόγος, προσθέτουν, δεν μπορεί να γίνει ακόμα και για στοιχειώδη διοικητική μέριμνα σε ότι αφορά στην προμήθεια και διανομή νερού και σάντουιτς”.

Η δεύτερη κύρια αιτία που προτάσσεται για την πραγματοποίηση της στάσης, είναι οι πάρα πολλές ώρες απασχόλησης μέσα σ’ ένα περιβάλλον διογκωμένων απειλών κι απρόβλεπτων κάθε φορά αντιξοοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό, πέρα της στάσης εργασίας και της κατάληψης της έδρας της υπηρεσίας του και το ενδεχόμενο υποβολής μηνύσεων σε υπουργό, υφυπουργό, αρχηγό και υπαρχηγό της αστυνομίας, το προσωπικό των ΜΑΤ προσανατολίζεται σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του, ακόμη και με τυπικού χαρακτήρα φυσική παρουσία στα γήπεδα και διατήρηση διακριτικής απόστασης απ’ όποια εστία επεισοδίων δημιουργηθεί.